maanantaina, kesäkuuta 15, 2009

Beretta kaheteistkaliibriline kuulipüss!




Tegu on Matile kuuluva Beretta kaheteistkaliibrilise VINTSOONTEGA küülipüssiga! Olgu mainitud, et nimetatud kaliiber on väga levinud kuid eelkõige haavlipüssina. Sellel on aga sooned! Täitsa uskumatu!
Ma oletan, et sellega on hea elevanti ja piisonit küttida?
Püssil on peal ka väga vinge punatäppsihik. Täpp on pisikene ja hästi nähtav. Väga mõnna täpp.
Lisaks sellele ülivingele jahipüssile on Matil ka sõudmistrenažöör! Täitsa super-elu on mehel...

4 kommenttia:

offf kirjoitti...

V2gev v2rk. T2esti hea elu Matil. T2iuslikust elust on siiski puudu kastiga autu (v2hemalt 6L mootoriga) ja kroomitud tsikkel.

Anonyymi kirjoitti...

Jah...sikkel oleks tõesti väga vajalik riist...-ja kui aus olla -ega ilma kastiautota ikka päris normaalselt elada ei saa tõesti. Ei saa vajalikke asju isegi kasti visata vaid peab kuidagi autosse sisse toppima. See on ju tobe! Kastiauto ja sikkel on täitsa kindel valik! ja paat! Korralik purjekas või mootorpaat...

Järgmine samm ongi siis väikelennuk või paraplaan. mees peab saama ju lennata!

Anonyymi kirjoitti...

Mis asi on kuulipüss?
Padrunit ei kasutata, ümmargune kera veeretatakse lisaks troppidele ja püssirohule nagu vanal aja ette või?

Asjadest kirjoitti...

Mäkää. "Kuulipüss" on väljend märkimaks relva, millest lastakse kuuliga -mitte haavlitega. On muide olemas ka sõna "haavlipüss", aga seda ei kasutata eriti, sest pole nö korrektne termin.

Muidugi võib seda teemat lõputult täpsustama. Tänapäeval määrab muidugi rohkem laskemoon, kui relvaraua õõs. On ju olemas laskemoon, mis võimaldab tulistad kuuliga ka sileraudsest relvast jne. Või haavlitega vintraudsest (näiteks maovastane revolvrilaskemoon). Eriliseks teeb selle Beretta aga just asjaolu, et tegemist on püssiga millel on tavalise haavlipüssi kaliiber kuid raud on varustatud vintsoontega. Seega on tegu kuulipüssi e VINTPÜSSIGA.