torstaina, kesäkuuta 18, 2009

HMS Illustrious Tallinnas





Laeval on teenistuses hulk lapsi...-ohvitserkond tõuseb muust laevapersonalist (madrused jmt) silmnähtavalt esile.



Igasugust kangemat kraami oli väga palju...




Kohal oli kõikvõimalikke saadikuid ja sõjaväeatažeesid. Ja niisama tegelasi. Märkasin oma pahameeleks, et meie kuulus kaitsekomisjoni(?)liige Kadri Simson rääkis enamuse ajast juttu meie oma eesti jopedega -aga oleks pidanud rääkima hoopis inglastega. Mis mõtet on minna poliitikul lennukikandjale hängima, kui ei viitsi isegi suhteid luua?



Kapteni auto, mis on ALATI valget värvi Land Rover ning viiakse maale kõige esimesena.

Kapten avaldas oma lühikeses kuid südamlikus kõnes kaastunnet eesti sõduri langemise puhul Afganistaanis ning rõhutas, et eestlased sõdivad Helmandis koos brittidega, kui relvavennad.


Kui hästi läheb, siis saan mõne päeva jooksul pildid teki pealisehitistest ja ehk ka mõnest pardasuurtükist või isegi Metal Stormist (mida pole tegelikult lubatud pildistada). Huvitav, mis selle M-stormi eestikeelne vaste võiks olla? Elektisuurtükk? Elektrikuulipilduja? Impulsskuulipilduja? Ülevaatlikum link on siin.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

rahanduskomisjoni liikmel on presidendi nõunikuga kindlasti rohkem kasu rääkida, kui briti lenduriga.

Asjadest kirjoitti...

Mnjah. See võib täitsa tõsi olla. Ma pidin lihtsalt tšekkama -et KAS ON IKKA kõik kontrolli all või toimub mingi sihitu tegevus.

Teisalt ei tasu briti sõdureid suhtlemise mõttes alahinnata -just nemad oleksid need, kes peaksid oma naha Eesti eest turule viima. Ja ma ei imestaks, et nad teeksid seda täis siirast vaimustust, kui rahanduskomisjoni liige neid tunnustavalt õlale patsutab ja muidu huvi tunneb. Väga paljud asjad algavad rohujuuretasandilt.

Mati kirjoitti...

Minu tähelepanu haaras pilt ja kommentaar lapssõdurist. Mitte siis ainult Aafrika riigid ei kasuta siis lapssõdureid, vaid ka tsiviliseeritud riigid nagu selgub! Ahaaa....äkki ka Eesti peaks oma kaitsepoliitika ümber vaatama? Ah?

Asjadest kirjoitti...

:)

Ma olen kah mõelnud, et eesti kaitsepoliitikas puudub siiani selgelt tajutav kaose-faktor.