maanantaina, kesäkuuta 22, 2009

Nüüd on pangatöötaja Kurja käskjalg

Täna tekkis muru riisudes ilmutuslik mõte, et majanduslanguse tõttu on pangatöötajad kaotanud oma atraktiivsuse ja "kõrge" staatuse ühiskonnas. Sest ma mäletan aegu, kui isegi tavaline teller oli suhteliselt heal sotsiaalsel järjel olev isik. Rääkimata juba muudest panganinadest nagu osakonnajuhatajad, f-nõustajad, jne jne. Oli aeg, kui KÕIK ihalesid tööd pangas -kuigi osad tegid nägu, et nad sellest justnagu ei hoolikski. Pangatöötaja oli nagu Olümposelt alla tulnud jumalus, kes õpetas abituid inimhakatisi tuld tegema ja ratast kasutama. Just pangatöötaja lasi meil esimest korda proovida toore liha asemel praetud liha. Peagi ei kujutanud keegi elu ilma tule, küpsetatud liha ja rattata ettegi. Mingi lohisti kasutamine ei tulnud enam kõne allagi.

Nüüd on aga nii, et pangatöötajat vaadatakse kui ahnet liigkasuvõtjat, kes tahab sind lolliks teha, su raha ja kodu ära võtta ning seejärel sind saatuse hooleks jätta. Tavaline teller esindab kõike seda paha, mis on kusagil Stockholmi väävlikatelde juures välja mõeldud. 

Osakonnajuhatajad ja finantsnõustajad on aga juba päris sortsid ja puraskid, kes juhatavad loendamatuid teller-kratte tegema oma musta ja räpast tööd. 

Ei tea, kas Jumal neile üldse armu annab?

Ei kommentteja: