maanantaina, marraskuuta 16, 2009

Sensatsiooniliselt Tartu Kevadbändil Sirbis suurepärane artikkel!

13 nov Sirbis on STK -l eriti võimas artikkel! Väga tasakaalustatud ja teemassesüvenev. On lausa heameel näha, et ka muusikud suudavad mõtelda -kuigi see rõõm on loomulikult pisut ennatlik, sest kevadbänd pole teadupärast mingi tavaline lihtlabane muusikaline kollektiiv nagu üldiselt kipub olema. Kevadbändi puhul on tegemist siiski haritud inimestega (lugemiseks kliki pildil).

2 kommenttia:

Mati kirjoitti...

Kuule, tegelikult ei ole autorite näol tegu ju nn "päris" muusikutega. Enamus muusikud ei oleks iial suutnud midagi sellist kirjutada ja veelgi vähem mõelda. Muusikud on küll intelligendi-raisad kuid filosofeerida edukalt võimelised vaid suhteliselt kitsastel teemadel (kuna ise olen nende hulka kuulunud siis oskan ka kaasa rääkida). See käib muidugi tavaliste muusikute kohta. Alati kohtab ka muusikute hulgas meeldivalt laia silmaringiga ja erudeeritud inimesi. See artikkel aga näitab mulle, et need Kevadbädi kujud võiks vähem muusikaga ja rohkem muuga tegeleda. Oleks parem nii muusikale üldiselt, inimeste kõrvadele kui ka teadusele ja filosoofiale. Sest mõtted on neil lahedad aga muusika ei ole. Muusika on neil keskpärane.

Asjadest kirjoitti...

Nojaa, aga ega siis inimesed ei pea tegelema vaid sellega, mis neil 100% õnnestub? Iga vaba mees võib muusikat teha, raamatu kirjutada või mõne kunstitööga hakkama saada. Just selles asja võlu peitubki, et loominguline tegevus on vaba -hoolimata tulemuse kvaliteedist.

Kevadbändi suurim kingitus publikule on just see, et nad pakuvad nö täisteenust -lisaks muusikale võib rääkida ka muudest teemadest -näiteks kasvõi paleontoloogiast või speleoloogiast.

Ülejäänud muusikutega on sellesmõttes väga problemaatiline, et -vähe sellest et nad ise teatud teemasid väldivad -nad püüavad ka teiste juttu igal võimalusel muusikale suunata. Aga kes jaksab lõputult ainult muusikast jahuda? Eriti veel, kui sa muusikast mõhkugi ei tea?

Kevadbändi loomingus on aga emotsionaalne ja intellektuaalne substants igati paralanksis.