sunnuntaina, lokakuuta 02, 2011

LENNE kaubamärk on põhja käinud.

Olin sunnitud käima LENNE lasteriietepoes Mustamäe teel (Tallinn) ning olema tunnistajaks kunagise lootustandva brändi masendavale allakäigule.

Mõned ehk mäletavad, et sellal, kui LENNE loodi, püüdis ta luua kvaliteetseid (ent soodsaid) skandinaavialiku kujustuse ja värvivalikuga lasteriideid. Algusaastatel see teatud määral isegi õnnestus ning kuigi kohati sarnanes LENNE POPiga oli tulemus igati paljutõotav. Kasutati kvaliteetseid kangaid, lihtsaid praktilisi lõikeid ning ühetaolisi selgeid värve.

Ohumärgid ilmusid aga peagi.

Esmalt hakati jopedele lisama ajuvabasid karvaääriseid. Seejärel puhve. Mingeid kuldseid nööbikesi ja klambreid...
Mida aeg edasi seda tugevamalt on LENNES võimust võtnud slaavilik bling-blingi -mis tundub paljudele eestlastele võõras ja ebaratsionaalne. Lisaks on LENNE kaotanud talle iseloomuliku selge näo ja muutunud eristamatuks "Hiina drikotaažiettevõtteks".

Uus LENNE sügiskollektsioon on aga lausa totaalne kräpp. Ohtralt on esindatud ebamäärase värvigammaga kangaid, segaseid ja närvilisi mustreid, ebapraktilisi puhve ja puhvikesi, mingeid rihmu, oksendamiseni karvaääriseid, veidraid kaunistusi ja sätendusi (+ jurakad plastklambrid mida ei saa talvepükstelt eemaldada nagu Reima omadel) jne jne..

Kollektsioon meenutab 90% ulatuses Uljanovski tänavapilti. Ning ka ostjaskond näib olevat põhiliselt Uljanovskist. Sügiskollektsiooni üldmulje on LENNEs nagu kuskil Türgi turul. Kahju, et normaalseid lasteriideid tuleb jätkuvalt osta Reimast ja POPist.

4 kommenttia:

pilleriin kirjoitti...

ehk siis kahju, et keskmise sissetulekuga eestlane ei saagi oma lapsele "normaalseid" riideid osta. samas laps jälle karastub nendes taskukohasemas paremini, kas pole?
muide, poisteriietega on üldse veel keerulisem..

Anonyymi kirjoitti...

Ega ma seda. Eks peabki ostma seda mida võimalik. Lihtsalt valimine on tehtud väga raskeks. Teatud asju tuleb otsida 3-6 poest enne, kui sobiva nr või tegumoe leiad.

Tahaks ju, et lisaks sooja -ja veepidavusele näeks laps ka kena välja.

Asjadest

pilleriin kirjoitti...

nojah, lisaks lapse soovid. sa püüa leida vabaajapintsakut ja riidest korralikku tänavajakki nr 152 (poisile). ei saa seda ei lennest, reimast ega popist. zaras oli, aga minu jaoks ebanormaalse hinnaga. jopesid jms tasub muide vaadata ka spordipoodidest, neil on päris kena valik, kui läbi käia, ka täiesti pädevaid asju.

Anonyymi kirjoitti...

Mhmh. Samas olen märganud, et Zaras on hulk nö ilusaid kuid lapse seisukohalt äärmiselt ebapraktilisi riideid. Selliseid, mis on pigem vanemate egopikendamiseks kui lapse heaoluks. No ja siis ongi nii, et soe ja vettpidav riietusese on mingi veider.

Lisaks on probleemiks vajalik nr. eestisse tellitakse vist igast suurusest umbes 2 eset...
Asjadest