perjantaina, lokakuuta 21, 2011

Miks kassid mehed külmaks jätavad

Blogosfääris on tekitatud probleem, kus mehi süüdistatakse, et nad on kuskil ära ja tegelevad pidevalt koertega ja kodus ei tee midagi. Ja loomulikult on kõigi esimene emotsioon, et kuidas nii saab?! Mees peaks ikka kodus asju putitama jmt.


Tõttöelda näitab selline seisukoht vaid arvaja pinnapealsust, sest meestel on selja taga vähemalt 500 000 aastat elukogemusi ning nende käitumine toetub karmidele ja läbiproovitud instinktidele. Kuid aitab jutust ja asugem asja kallale -süüdistus nr:


1) "Mees ei tee kodus midagi". Loomulikult ei tee, sest see mida naised peavad koduks on mehe jaoks tegelikult nö koobas. Kasulik puhkepaik, kus tükeldada jahisaaki (õlu?), puhata, süüa ja magada -et koguda jõudu uue jahiretke (töö?) tarvis. Iga mees teab, et koopas viibimine on ajutine ja tegelik elu toimub hoopis mujal.


2) "Mees viibib kodus liiga vähe". Kuulge, mida oleks 20 000a tagasi arvatud mehest, kes päevad läbi koopas lösutab? Või veel hullem -oleks koos naistega koopas tikkinud ja asju paigutanud?! Sellise mehe perekond oleks kuu aja pärast nälga surnud.


3) "Mees kulutab liiga palju aega hobidele". Nohjah, aga kuidas siis ilma treenimise ja harjutamiseta Valmis Olla? Sest iga mehe kohus on olla valmis tõrjuma rünnakuid ja hädaohte, mis võivad tekkida ja ähvardada. Samas võib tekkida vajadus ka ise kedagi rünnata. See on elementaarne tõde.


4) "Mees tegeleb liiga palju koeraga". Jah, sest mehed kodustasidki koera ja koerast on küttimisel palju kasu. Koeral on mõte -erinevalt näiteks kassist -kelle vajalikkus on normaalsele mehele alati pisut mõistetamatuks jäänud. Ka koer suudab rotte püüda.


5) "Mees ei vii asju lõpule". Loomulikult ei vii, sest see oleks küttimise seisukohast arulage. Mis mõte on jälitada mingit ühte gaselli mitu päeva, kui sa satud hoopis samas lähedal oleva ondatra pesa peale? Muidugi hakkad sa tegelema ondatratega ja unustad gaselli. Sest nii on ratsionaalne.


Kõik on tegelikult väga loogiline. Mehed on ellujääjad. Usaldage nende instinkte...

3 kommenttia:

Loomakaitsja kirjoitti...

Anna sellele koerale süüa palun.

Anonyymi kirjoitti...

Eh. Sa vist ei tunne seda tõugu? Tahad tast teha pontsaka retriiveri?
Asjadest

Lumivalgeke kirjoitti...

Ära jumala eest sellele koerale rohkem süüa anna! Super ilusas vormis saluki:)

Mis siis teha, kui mees liiga vähe koertega tegeleb?:D:D:D