maanantaina, lokakuuta 24, 2011

Räägib Gaddafi väidetav tapja

Gaddafi tapja räägib oma teost. Õõvastav, et üli-super humanistlikud Euroopa riigipead nagu Sarkozy ja Silvio Berlusconi korraldavad Liibüa presidendile säärase ajujahi ning lõpuks tapavad ta. Ah jaa -see sündis ju kõik selleks, et kaitsta Liibüa tsiviilelanikke...
* * *

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kui ma ei eksi, siis leidis Mussolini oma otsa üsna samal moel. Ja see toimus Itaalias, meie tsivilisatsiooni hällis, mitte kusagil kaugel barbaarias. Lihtsalt sõda on sõda ja siin nalja ei tehta.

Anonyymi kirjoitti...

Ma pole nõus. Poleks lääs -eesotsas prantsusmaaga -Liibüas sekkunud, oleks gadaffi mässulistega kiiresti 1:0 teinud ja riik oleks nautinud jätkuvat rikkust ja stabiilsust. Nüüd aga on asjad sealmaal, et lääs on sekkunud protsessidesse, ning on takistanud nende loomulikku kulgu. Tulemus on ettearvamatu ja ebaloogiline. Ilmselt hakatakse gaddafi aega mõne aasta pärast meenutama kui Liibüa kuldajastut.
Asjadest

Anonyymi kirjoitti...

Jajah, eks me mäletame ka seda kuldajastut, kui kõigil oli tööd, hambaravi oli tasuta ja kedagi ei tõstetud üürivõla pärast tänavale. Miskipärast me ei osanud olla piisavalt tänulikud, tulime hulgakaupa tänavale ja nõudsime veel midagi. Misasi see oligi... ahjaa, vabadus.

Anonyymi kirjoitti...

Vabadus? Sa usud tõesti, et nüüd ootab Liibüalasi vabadus? Islamiste võibolla tõesti (kuid naisi kindlasti mitte, sest juba on Liibüa suurima islamistliku partei juht teatanud, et kehtima hakkab shariaat).

Islamis ei ole sellist asja nagu vabadus. On allumine.
Asjadest

Anonyymi kirjoitti...

Seda, mis neid ootab, ei tea hetkel keegi. Selge on see, et liibüalastel (eriti Kürenaika poolsetel) oli Gaddafist lõplikult kõrini ja väga vähe on neid, kes teda taga nutavad. Allumisel ja allumisel on vahe. Moslemid elavad nii või teisiti šariaadi järgi ja nende jaoks võib see olla parem variant kui ühe isehakanud despoodi suva.

Anonyymi kirjoitti...

Venelastel oli samuti tsaarist kõrini.

Point on selles, looduslikult ei oleks need rahulolematud kuidagi suutnud kehtivat riigikorraldust ja stabiilsust murda. Lääne sekkumine ei ole liibüalaste vabaduste jmt-ga aga kuidagi seotud.

Seega võib öelda, et vabadust oli liibüalastel piisavalt. Pealegi olid põhilised mässajad sisserändajatest araablased, mitte põliselanikud. Araablased on aga teatavasti hullud imperialistid.
Asjadest