maanantaina, tammikuuta 05, 2009

Lase rong läbi...

Avalikkuse jaoks on üllitatud uus reklaam nimega "Lase rong läbi!". Võiks arvata, et mõte on selles, et ei tohi asjatult raudteel kolada. Aga võta näpust! -reklaamil on veel hoopis palju kõvem ja vaimsem sisu!

Kõik on ju kuulnud sõnakõlksu "ma jäin rongist maha" Või: "minu rong on läinud" (kasutatakse sageli abiellumise ja lapsesaamise puhul).

Praegult paistab olevat üldse nii, et rongile saamine ja seal püsimine on jube tähtis. Täielik elu mõte lausa. Tuleb pääseda ülikooli ja magistriõppesse ja siis nö karjääri teha ja hea hulk raha koguda ja siis kuskilt veel abikaasa ja laps hankida ja veel sada värki teha. Mingi hetk polegi peaaegu enam tähtsust, mis rong on ja kuhu viib -peaasi, et peale saaks.

No vatt -aga see reklaam tuletabki meelde alternatiive. LASE RONG LÄBI! Sa ei pea selle rongi peale minema, kui sa ei taha (st sa ei pea IGA rongi peale minema, mis mööda sõidab!).Sa võid jalutada. Või niisama heintes kõhutada ja vaadata kuidas rongid mööda vuravad. Kui diislitoss on taas laiali hajunud, võid kuulda kuidas lõoke kõrgel sinitaevas laulab...

Ei kommentteja: