perjantaina, helmikuuta 27, 2009

Jahimehed kuulutagu välja jahiboikott!

Pidevalt kostab halinat, et jahimehed on kohutavad kurjategijad ja julmurid, kes ATVdega metsas krossitavad ja valimatult möödujaid ja loomi lasevad. Ja seda puhtast tapahimust. Kusjuures enamik neist on pidevalt purjus.

Ja muidugi pomisevad mõned jahimehed ka vastu, et see kõik pole päris nii, aga ega keegi neid ei usu.

Mis tähendab seda, et jahimehed võiks kuulutada välja aastase hoiatusboikoti igasuguse jahtimise suhtes. Mõelda vaid -ei mingit küttimist terve aasta (-ainult mõned salakütid)!

Tore oleks jälgida, kuidas metskitsed, põdrad, jänesed, rebased, hundid, koprad ja kährikud massiliselt metsas paljuneksid ja mis siis saaks. Koprad ehitaksid igale poole muudkui tamme, põdrad/kitsed möllaks kuusenoorendikes ja hundid viskaks silma lammastele. Rebased ja kährikud ajaks kah oma väikest kana-poliitikat. Ning linnas läheks elu järjest õnnelikumaks.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Väärt teema. Väikestviisi "kah-jahimehena" lisaksin autoteedele kihutavad põdrad, kitsed ja metssead, mille tagajärjel autoõnnetuste arv suureneb, erinevad haigused mis levivad ka linna - nt marutaud(rebaste ja kährikute läbi) ning totaalselt käestminev loomade populatsiooni tasakaal. Muuseas - Eesti Jahimeeste Selts valis enda tegevjuhiks hiljuti naise (nii 35-40 aastase) ja ma usun et see on selline turundusnipp et jahimeeste mainet veidi parandada. Et ei ole mõrvarid ja verejanulised koerad me kõik

Asjadest kirjoitti...

Seda minagi. Vahel näikse, et kaasaegne inimene on kaotanud kontakti reaalsuse ja filossoofia vahel. See on umbes sama nagu see jutt mida keegi rääkis, kui ma lendodaga kuuske viskasin -et ma tapan kuuse ära. Aga just paar päeva tagasi nägin mida tuul oli kuuskedega teinud. Ka karud kraabivad kuuski päris kõvasti. Ja muud sellised juhtumid.

Või näiteks liha kui niisugune. Olen märganud, et taimetoitlased ei pea patuks mitte ainult liha söömist -vaid igasugust liha. Näiteks on neile õõvastav ka surnud jänes. Ja jänese nahk.

Kuid miks? Ma ei saa aru sellest...