maanantaina, helmikuuta 16, 2009

Pisut veel Liis Lassist

Kallis lugeja! Oled ehk juba märganud, et käesolevas blogis ei käsitleta eriti piibellikke ja vaimseid teemasid? Oled sellepärast ehk isegi pisut kohkunud, ja esitad endale küsimusi, kas "Asjadest" pole mitte kurjale teele läinud? Sest on ju olemas hulgaliselt palju väärtuste-kesksema ülesehitusega veebipäevikuid?

Armas sõber! Ma usun, et sul ei tasu ennast sellepärast liialt masendada, et käesoleva blogi puhul on tegemist lihtlabase ja primitiivse ettevõtmisega. Eks ole ju nii, et lisaks meie elu Suurtele Teemadele, koosneb meie maailm ka mustmiljonist väikesest ebameeldivast -ja näotust -pisiasjast? See koosneb asjadest, mida me juhuslikult maast leiame, või mis tahtmatult meie kõrvu puutub. Asjaolu, et me neid näeme, kuuleme ja märkame, ei tähenda ju, et nad sellepärast neetud on?

"Asjadest" sai niisiis tehtud just nende detailide märkamiseks, mis enamasti kahe silma vahele jäävad -ja paraku on need enamasti kõik pisut labased ja veidrad teemad. Ometigi on neil üks hea omadus -nad on ajaliselt jätkuvad -nad ei saa otsa! Sa ei või ju kunagi teada, mida sa TÄNA leiad või avastad -või milline mõte sulle kogemata pähe ronib?

"Asjadest" ongi just NENDE asjade salvestamiseks -mitte Jumala või inimeste pilkamiseks.

Mis puutub aga Liis Lassi, ja temale toetuse avaldamist, siis ei tasu käesolevat toetusavaldust ajada segi Liis Lassi eluviisi õigustamisega (kuigi ma ei tea milline see TÄPSELT on -ma pean lähtuma vaid üldlevinud klišeest). Usutavasti vajab toetust iga inimene -sh ka Liis Lass? Seega hõlmab nimetatud toetusavaldus endas vaid kitsalt inimesele -kui Jumala loomingule -mõeldud toetusavaldust. See täpsustus on äärmiselt oluline!

See, et Liis Lass peab pattu kahetsema ja Tõe leidma, on aga iseenesestmõistetav! Nii et...

Ei kommentteja: