maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Puhas romantika!

Aegajalt on ikka kuulda, et "romantikat on liiga vähe!" jmt juttu. No mina küll ei saa romantika vähesuse üle kurta. Heaks näiteks oli laupäev Männiku lasketiirus. Jagan teiega oma värkeid muljeid, et lugejad mõistaks tulevikus õppust võtta:

Täiuslik päev: selge, ilus, lumi särab

Kalamehed

Lasketiiru Kutsa -hästi armas Siberi laika

Esimene seeria -päin mäntyä. Kasutasin sellist süsteemi, et laadisin kõik salved täis ja lasin kiireid paarislaske (relv rinnale -palgesse -paarislasud -rinnale tagasi). Poolitasin märklehe kaheks, sest võistlustel on tihtipeale ülesanded, kus osa märgist on varjatud trahvipunkte andva valge märklehega.

Salvede laadimine pakases on suht ebamugav töö, aga mis parata, kui laadima peab. Ei saa nii nagu kommunistid, et ainult tulistame...

Seda tahvlit sai lastud samuti paarislaskudega -aga liikumise pealt. St. seadsin märgist kümnekonna meetri raadiusesse kolm piiret, millede tagant siis lasin (paarislask -kohavahetus -paarislask -kohavahetus -paarislask). Nagu näha, lasen "diagonaalis", mis tähendab seda, et tõmban päästikule vajutades relva vasakule alla...

Vaatepilt, mis üle sihikute avanes, oli just selline...

Ja selline

Nende viimase kahe seeria üle olen suht-koht uhke. Kõrgemal on esimene lasuseeria ja pisut allpool teine. Kokku lasin ära 200 padrunit.

Ehh, velled-hellad -elu võib vahel olla ülekohtuselt ilus! :)

Lõpptulemus

Tiiru tagasi minnes üllatusin, sest koridorides sagis massiliselt Galilidega varustatud teismelisi -nii poisse, kui tüdrukuid. Minu pärimise peale selgus, et tegemist oli Gustav Adolfi ja XXI keskkooli õpilastega, kes osalesid riigikaitseõpetuse laskeharijutusel :) Pildil näeme aga mõnede kaitseliitlaste Heckleri karabiine.

Relva puhastusprotsess on tõeline maiuspala, sest võib jube asjalikku nägu teha ja kuulata "mida rahvas räägib".

Tiirus oli ka imekena romantiline lillesülem!
Kokkuvõttes tuleb tõdeda, et midagi VEEL romantilisemat, kui sellel laupäeval, on raske välja mõelda...! See oli täisulik üritus!

Ei kommentteja: