maanantaina, helmikuuta 02, 2009

Püstoli praktikal Aidus

Tsiteerin ühe osaleja kirjeldust toimunud võistlusest:

Eile toimus level II võistlus Aidu karjääris ja Kohtla kaevanduses. 4 stage maa peal ja 2 maa all. Võistlejaid oli kokku 39.

Production klassis 1. koha võitis Armatuse laskur Kalvi Abel! Meeskondlikus arvestuses võitis Armatuse võistkond 2. koha (Kalvi Abel, Holger Haljand, Toomas Eelrand, Tiit Ling). Tulemused on üleval meie kodulehel http://www.armatus.ee.

Aidu on alati eriline sellepärast, et osad staged toimuvad maa aluses kaevanduses kus on hämar, vesine, kitsas ja kõle. Laskurid peavad liikuma vanade kaevandusmasina vahel, üle raudtee relsside ning läbi vee ja pori. Seekord toimus üks stage täielikus pimeduses kus esmalt pidid laua pealt üles leidma lambi, seejärel tuli lamp käes relv laadida ja alles siis sai edasi tegutseda.

Kõige olulisemaks õppetunniks oli seekord täpsus (või selle puudumine). See ühendas eilsel võistlusel pea kõiki laskureid. Üks suurima kaaluga stagedest (neljas) oli ca. 30-40 meetrit kust tuli lasta nii metallplaate kui papp märke. Nagu tulemustest võite näha sai kolmandik laskureid nulli. Kas probleemiks oli -20 kraadi või lihtsalt 40m pealt treenimisvõimaluste puudumine aga tabavused olid rasked tulema. Seega iga treeningu üheks osaks peaks olema täpsus ja seda 25-50m pealt.

Korraldus oli väga hea. Maa all sai korralikult süüa (kolmekäiguline lõuna) ja tegevus stagedel sujus kiiresti.

Ei kommentteja: