sunnuntaina, helmikuuta 22, 2009

Päästikunuki paigaldamine pole mingi titemäng

Eila asusin siis täis entusiasmi päästikut pehmemaks ja lühemaks modima. Selleks tuli püss laiali lammutada, päästikusüsteem välja koukida, üks tihvt pooleldi välja tõmmata, vana päästikunukk välja urgitseda, ja uus (lühem ja pehmem) nukk asemele paigutada -ning siis tihvt tagasi toppida.

Tõmbasin siis tihvti poole peale nagu pidi ja vana nukk lendaski kohe laias kaares minema. Väga lahe! Aga siis hakkasid komplikatsioonid, sest kuidas ma ka ei proovinud, ei tahtnud uus nukk vana kohale istuda. Täpsemalt -ta ei mahtunud nukivedru alla nii nagu pidi. Mis tähendas, et uut nukki ei saanud vajutada -ja seega ei saanud ka päästikusüsteemi tagasi püssi sisse sest osa jäi välja.

Pusisin siis nii ja naa -kuni pooleldi väljas olev tihvt kukkus päris välja, mis tähendas, et üks teine hoob läks paigast ära ja tuli tagasi asetada. Seega tuli veel üks lisatihvt välja tõmmata ja päästikusüsteemist paar juppi välja võtta, et seda ühte väikest vidinat tagasi asetada.

Ja ma ei saanud kohe aru, kuidas selle väikese asja vedru täpselt olema peab? Hetkeks tundus juba, et nüüd on kogu päästik õhtul, sest lahtiseid juppe oli kuidagi liiga palju juba saanud. Aga siis ikka sain pihta ja sain ka muud detailid tagasi oma kohale ja jõudsin jälle sinna, et peaks uue nuki kuidagi vedru taha saama. Aga nukk ei mõelnudki korralikult oma kohale minna...-no täitsa häda.

Uurisin siis mõlemat nukki ja sättisin neid kohakuti (et kas augud on ikka õiges kohas) ja et mis värk on? Mõtlesin juba, et ehk peaks Soome helistama, et mis saasta te mulle saatnud olete?

Kuid just siis, kui lootus mind maha hakkas jätma, taipasin Tõde -uus nukk käis päästikusüsteemi TEISTPIDI! Ta tuli lihtsalt ümber pöörata nii, et nukk asetseks ülevalpool -mitte all! Täitsa super!

peale nuki teistpidikeeramist klõpsas see kohe oma kohale ja kõik toimis ideaalselt! Lükkasin tihvti tagasi ja päästikusüsteem oli jälle ühes tükis ja terviklik. Panin kogu kaadervärgi uuesti tagasi püssi sisse ja proovisin päästikut -lööknõel plaksas juba kerge vajutuse peale. Päästik oli muutunud OLULISELT lühemaks ja kergemaks...

:)

Nüüd oleks optikat kah vaja veel...

Ei kommentteja: