tiistaina, syyskuuta 08, 2009

Ärge pange laste vanni -ja rannapilte internetti

Soome Lastekaitseliit soovitab vanematel vältida oma laste ranna -ja vannipiltide internetis avaldamist (sh twitter, facebook jmt). Miks?

Sest pedofiilid vaatavad neid pilte hoopis teistmoodi, kui tavalised inimesed. Selliseid pilte, andmeid, ja muud juurdekuuluvat otsitakse ja kopeeritakse. Ja mulle näib, et ka Eesti pole enam see vaikne Künkataguse, kus selliseid asju ei juhtu.

Vanemate edevusel võivad olla saatuslikud tagajärjed...

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ega kui enda vitsad ei peksa siis probleemi ei ole.
Ma olen kahe mutiga tülli läinud, kui olen nõudnud nende weebipiltide piiramist ja minu soovide arvestamist.

Asjadest kirjoitti...

Mutid on jah maru edevad. Eputavad oma lastega ja sõbrannadega. Aga pärast, kui on mingi jama, siis on ühiskond ja internet süüdi.

mk kirjoitti...

Oi kui pahaseks saavad need noored issidemmed kui sellele tähelepanu juhtida.

Mati kirjoitti...

Huvitav kas ka Facebookis tuleks ettevaatlik olla.....seal saavad ju ainult need ligi sinu fotodele keda sa ise oled sõbraks akseptinud. Võta või fotod maha, kuna kunagi ei tea kes sinu sõber tegelikult on :)

Asjadest kirjoitti...

Ma saan asjast nii aru, et fotode nägemine sõltub seadistustest? Samas on olemas ju inimesi, kelle fbooki sõpruskonna harud hõlmavad kümneid -sisuliselt võõraid -inimesi.

Võiks ka endalt küsida, MIKS ma oma lapse vanni või rannapilte üldse eksponeerin?

Tuletan meelde, et neid fotosid saab edukalt kopeerida ja hiljem kurjasti kasutada vmt. I & I blogi on seda edukalt tõestanud.

Julius kirjoitti...

Kõik on õige, aga teisest vaatepunktist on seal kusagil, võib-olla oled see sina, kes preagu seda kommentaari loeb, see, keegi, kes ka onaneerib veebisünnituste vms peale :)

Asjadest kirjoitti...

Julius, sa peaksid lugema, mis on kirjas blogi päisel -seal kõige üleval.

Meil on siin ju korralik blogi...

Anonyymi kirjoitti...

Facebook, Orkut jms on ilmselt kestapo väljamõeldis. Inimesed hea meelega näitavad kes kellega ja kuidas ja millal ja mida tegi.

Verinoored on veel nii ogarad, et tuututavad seal oma läbudest, kanepist jms.

Minu arust võiks iga pildi üleslaadimise juures olla MS stiilis OK/CANCEL.

"Teie üles laetud pilti võidakse tulevikus kurjasti või sinu vastu ära kasutada.
Kas laeme pildi üles?"
[Ok] [Cancel]

Asjadest kirjoitti...

Nii see on. On lausa hämmastav, kui palju infot on võimalik fbooki jmt kanaleid kasutades inimese kohta internetist koguda.

mk kirjoitti...

Võib 3 korda arvata kas tööandja guuglit kasutada oskab? Pole haruldased juhtumid kus enne töölevõtmist inimene korralikult läbi guugeldatakse. See küll lastepornost natuke teine teema aga kesse ikka tahab tööle võtta valge ninaga või pidevalt vines peoloomi.