torstaina, syyskuuta 10, 2009

Sureme väärikalt! (= Eestis ei räägita seagripist midagi)

Mis värk on, et Soomes finantseerib riik laiaulatuslikku seagripi vastu vaktsineerimist, aga Eestis sellist haigust nagu ei eksisteerikski? Kõik Soome ajalehed pasundavad, et s-gripp on kiiresti levimas ning tegemist on täiemahulise epideemiaga. Eestis valitseb aga haudvaikus.

Et sureme vaikselt ja väärikalt?

7 kommenttia:

irve kirjoitti...

Usun, et seagripivaktsiini tootjatel Eestis väga paanika külvamisega müügiedu loota ei ole.

Sest kui sel haigusel on tõesti marginaalselt parem suremisprotsent kui tavagripil, pole paanikaks mingit muud alust kui see, et tüvi on natuke "eristuv".

Asjadest kirjoitti...

Ei tea midagi. Juba on tekkinud uus ja tapvam viirusetüvi. Point on rohkem teadvustamises. Inimesed elavad nagu midagi ei olekski -kuni välk sisse lööb.

Anonyymi kirjoitti...

Aga midagi ei olegi ju... seagripp ei ole mitte mingil moel tapvam kui tavaline gripp. Tavaline gripp on aga tavaline gripp ju.

Milleks pasundada asjust, mis ei vasta tõele? Ametliku hirmutamisstrateegia järgi pidi 30% vaktsineerimata seagripi haigetest maha surema. Palun väga... Eestis peaks siis olema juba mingi 20 ringis laipa, aga näe võta näpust. Vaktsiini veel pole aga inimesed tervenevad ometi nagu tavalisestki gripist.

Asjadest kirjoitti...

Aga miks soomlased seda siis tõsiselt võtavad? Miks nad teevad plaane kuidas toimida, kui 30% inimestest on töövõimetud? Miks kulutab soome suuri summasid kodanike vaktsineerimiseks? Miks avalikkust teavitatakse?

Seda ei saa seletada vaid "eurooplaste loomuomase paanikaga".

Meie loeme lehtedest valimisvõitlusest ja Arctik Sea-st -aga on need uudised tõesti tähtsamad, kui s-gripi uudised? Oleme targemad, kui sommid vä? Mis ajast?

irve kirjoitti...

No kui paanikat juba külvata, siis hiljuti näiteks astus Briti valitsus ämbrisse jutuga massihaudade ettekaevamisest.

Asjadest kirjoitti...

Täitsa pael! Kaevavad massihaudu ette?! Britid jäävad ikka brittideks ma ütlen.

USAs tehti vahepeal koonduslaagreid ette...

(eevo) kirjoitti...

USAs v2idetavalt tehti plastkirstegi ette nii igax juhux