keskiviikkona, syyskuuta 30, 2009

Saku Porter 7,5 (hommikune õllehetk)


Nagu iga õllesõber teab, tuleb oma vaenlast tunda. Just seepärast soetasin endale isikliku Saku Porter 7,5-e (14,50 krooni).
Tegemist pole mingi kergemeelse janu-joogiga, vaid tõsise asjandusega, mis nõuab väga pühendunud suhtumist. SP 7,5 on üks neid õlusid (!) mida tuleb juua pisut soojemalt, kui külmetuskapist võetult. Külmalt ei tule märjukese maitse piisavalt selgelt esile.
SP 7,5 on kange, magus, vänge ja moosine õlu. Peale esimest lonksu paisatakse su teadvus kohe jõulu-aega ja silme ees kangastuvad Tonttu Torvinen, piparkoogid, Joulupukki, polaaröö ja villased sokid. Ninas on tunda justkui kerget kuuse lõhna.
Seejärel hakkab sul palav. Palavus ei teki väliskeskonnast vaid asjaolust, et SP 7,5 manustamine ajab su varem või hiljem higistama. Sest eks katsu juua sellist segu, mis koosneb Vana Tallinnast, mustsõstramoosist ja kangest tumedast kesvaveest. Aga just nendest komponentidest paistab SP 7,5 tehtud olevat.
Igatahes on tegu mehise ja karmi joogiga, mis nõuab endale kogu tähelepanu. Elamus on garanteeritud!

2 kommenttia:

tomm kirjoitti...

Niiet see jook sobib hästi hommikul tarbimiseks? Võibolla peaks tõesti homme hommikul päeva käima panema, mitte kohvi vaid SP 7,5-ga. Nimi on igatahes jõuline. Kõlab nagu DE .50.

Asjadest kirjoitti...

Õlu ja hoogne pasteedivõileib.